School De Lasenberg, Soest

In opdracht van het bestuur van VSO De Lasenberg en zorggroep ’s HeerenLoo hebben wij deze school Turn-Key gebouwd. Een school voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met een Licht Verstandelijke Beperking. De school bevindt zich op het terrein van het orthopedagogisch behandelinstituut Arkemeyde, in Soest, op het uiterste puntje van de Utrechtse Heuvelrug. Dit laatste stukje van de Heuvelrug wordt ook wel de Lazarusberg of Lasenberg genoemd.

Jorissen Simonetti Architecten uit Maarssen heeft het ontwerp verzorgd waarbij zij geïnspireerd door het verleden tot dit ontwerp zijn gekomen. In de ijstijd duwde het poolijs grond en stenen voor zich uit en doorsneed daarmee als een wig het Utrechtse landschap en het Eemdal. ‘Lasenberg’, de naam voor het hoogste punt van de Soester Eng blijkt uit stukken van het Oudarchief Soest van het begin van de achttiende eeuw. De gevelbekleding en de schuine lijnen in de kozijnen brengen dit mede tot uiting.

De school is bestaat uit 16 theorielokalen, 7 praktijklokalen, 2 sportzalen met kleed- en doucheruimten. Voor de staf zijn diverse kantoren en vergaderruimte gesitueerd. Op de verdieping is een ruime aula met personeelskeuken.
De sloop van de oude school als ook het inrichten van parkeerplaatsen, pleinen en buitenmeubilair behoorde tot onze werkzaamheden.